Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Ψήφισμα έκτακτης γενικής συνέλευσης


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΕΥΔΑΠ
Ζήνωνος 4 (4ος όροφος), Αθήνα ( 210 5237861

17 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε η έκτακτη Γ.Σ. του Συλλόγου Καταμέτρησης, η οποία συγκλήθηκε για να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για την άγρια επίθεση που γίνεται στο εισόδημά μας με τις πρόσφατες μισθολογικές περικοπές (35%), την μη καταβολή των δεδουλευμένων, αλλά και το μεγάλο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ.
Φωτό: Δ. Ζαγορίτης

Στην έκτακτη αυτή συνέλευσή, μετά από πολλά χρόνια, συμμετείχε το σύνολο σχεδόν των καταμετρητών, ακόμα και συναδέλφων μελών άλλων συλλόγων. Μαζί με την με πρωτοφανή συμμετοχή, διαπιστώθηκε η αταλάντευτη αγωνιστικότητα και αδιαπραγμάτευτη ενότητα όλων των συναδέλφων που συμμετείχαν.
Στην συνέλευση είχαν κληθεί και πήραν το λόγο ο Πρόεδρος και ο γραμματέας της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ και ο πρόεδρος του Συλλόγου Προσωπικού
Μετά από ένα πλούσιο αλλά και γεμάτο ένταση διάλογο, η συνέλευση αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ τα παρακάτω:
Œ  Να εξουσιοδοτήσει το Δ.Σ. του Συλλόγου να ακολουθήσει οποιαδήποτε μορφή δράσεων (παραστάσεις, στάσεις εργασίας, απεργίες, καταλήψεις κλπ), προκειμένου να υποστηρίξει τα δίκαια  αιτήματά μας
 Να γίνει χρήση κάθε ένδικου μέσου σε περίπτωση μη πληρωμής των δεδουλευμένων.
Ž Να πραγματοποιηθεί συνάντηση με την ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, στην οποία το ΔΣ του Συλλόγου θα καταθέσει εγγράφως για συζήτηση τις παρακάτω προτάσεις:
Α. Να οργανώσει άμεσα η Ομοσπονδία συνέλευση του συνόλου των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ με θέμα τις μισθολογικές περικοπές και την ιδιωτικοποίηση.
Β. Η Συνέλευση να αποφασίσει να καταλήξει σε ψήφισμα που θα καταγράφει την απόφασή μας ότι δεν θα δεχτούμε την πώληση του νερού και με τις υπογραφές του συνόλου του προσωπικού να κατατεθεί στην κυβέρνηση και σε όλα τα κόμματα.
Γ. Να οργανωθεί η συλλογή υπογραφών από τους πολίτες του λεκανοπεδίου όπου θα διατρανώνεται η θέλησή των πολιτών ότι το νερό θα παραμείνει δημόσιο και κοινωνικό αγαθό.
Δ. Να γίνουν επαφές της Ομοσπονδίας με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και τους δήμους της Αττικής για την ανάγκη παραμονής της ΕΥΔΑΠ στο δημόσιο.
Ε. Να προχωρήσει η Ομοσπονδία σε επαφές, κοινές συνεντεύξεις τύπου με τις άλλες ΔΕΚΟ που βρίσκονται στο ΤΑΙΠΕΔ για τον συντονισμό της δράσης όλων κατά του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας

Το ΔΣ του Συλλόγου Καταμέτρησης θα πάρει πρωτοβουλίες για την συνεργασία όλων των συλλόγων της εταιρείας, για την αγωνιστική ενότητα του προσωπικού, μακριά από άγονες συλλογικές ή παραταξιακές  αντιπαραθέσεις
Τέλος θα θέλαμε να τονίσουμε ότι είναι αδιανόητο η διοίκηση να στερεί έσοδα από την εταιρεία (περί τα 2.000.000 ευρώ ως σήμερα), επειδή δεν βγαίνει (ελλείψει προσωπικού)  το πρόγραμμα καταμέτρησης στις 90 ημέρες. Την καλούμε να υιοθετήσει την ομόφωνη πρόταση του συνδικάτου για τρίμηνο τεκμαρτό και εξάμηνο εκκαθαριστικό ή ακόμα και τετράμηνη καταμέτρηση με αναπροσαρμογή παγίων.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι αν στις σκέψεις της διοίκησης είναι η κάλυψη των κενών να γίνει με προσλήψεις ενοικιαζόμενων εργαζόμενων ή με μπλοκάκι (όπως έγινε με τις τους ταμίες), θα μας βρει μπροστά της προκηρύσσοντας άμεσα κινητοποιήσεις .


Για το ΔΣ του Συλλόγου Καταμέτρησης

      Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γενικός Γραμματέας
Αλέκος Μερσινιάς                                                     Νίκος Βελαώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου